• info@interieurontwerpstermaaike.nl
  • 0619765789
  • 0619765789
 

Never stop chasing your dreams

Droomhuis

  • Geschreven door Maaike
  • 17 mei 2022

Heb jij ook regelmatig fantasieën over dat mooie grote landhuis met die enorme open keuken, open haard, inloopkast, grote badkamer(s), privézwembad en die enorme grote eettafel met 10 stoelen waar de hele familie gezellig aan kan dineren? Ik wel! De meeste dromen zijn bedrog, zeggen ze altijd. En laten we eerlijk zijn dat grote landhuis met die enorme tuin met zwembad is niet voor velen weggelegd. Je moet van goede huize komen om dat te kunnen realiseren. We heten niet allemaal Peter Gillis! Maar toch zijn er genoeg mogelijkheden om van jouw eigen huis je droomhuis te maken!

Toen ik hier 10 jaar geleden in Arnhem kwam wonen met mijn toen 3 kleine zoontjes was dit huis BY FAR niet mijn ideale huis. Na een scheiding ben ik van Genemuiden naar Arnhem verhuist voor mijn huidige partner en trok bij hem in. Dit huis was toen nog maar 3 jaar oud en ingericht door de vorige partner van mijn man, en dit was NIET mijn smaak. Logisch, want iedereen is anders en smaken verschillen. Dus voordat ik "officieel" bij hem introk, heb ik eerst de hele woonkamer rigoureus veranderd naar een hele andere inrichting waar ik mij meer "happy" in voelde. Later ben ik stap voor stap het hele huis gaan aanpakken. Kamer voor kamer, ruimte voor ruimte. Alle ruimtes in ons huis moeten sfeervol, gezellig en af zijn. Dus dat geldt ook voor het toilet, het washok, de hal, etc. Als je hier op het toilet zit, dan zit je cosy en knus in een soort van miniwoonkamertje. Niet dat dat nodig is, maar gewoon, omdat het mooi en gezellig is;-) Onder mijn eigen supervisie heb ik ondertussen in die 10 jaar dit hele huis getransformeerd! Het voldoet aan alle wensen en eisen die ik stel aan een "happy place" en droomhuis in hoeverre dat te realiseren is in een nieuwbouw rijtjeshuis. Alhoewel je dat nu niet meer zou zeggen als je bij ons binnenkomt dat dit een nieuwbouwhuis is. Het is dusdanig getransformeerd naar een soort van oude boerderijwoning met oude eiken balken en planken en overal zie je prachtig oud historisch hout wat hier bij ons een tweede leven heeft gekregen. Als er iets is wat me dat allesomvattende geluksgevoel geeft dan is het historisch hout, en een bezoekje aan ons huis zal dat je doen bewijzen. Naast mijn liefde voor hout, heb ik sowieso een grote liefde voor stoere en natuurlijke materialen, dit pas ik dan ook heel graag toe in mijn ontwerpen waar mogelijk is.

Ik moet ook eerlijk bekennen dat er een onbedwingbare klusdrang door mijn aderen stroomt die niet te stoppen is. Heel handig vind mijn man, want die kijkt onder het genot van een bak koffie regelmatig toe hoe ik mezelf weer in een grote make-over klus zwoegend in het zweet werk. Hij weet ondertussen gelukkig net als ik dat het altijd goed komt! Als het om klussen gaat, is mij geen berg te hoog, ik doe en maak alles. Ik probeer altijd alles gewoon en het lukt eigenlijk altijd. Ik zeg dan ook altijd  "waar een wil is is een weg"! Om deze redenen heb ik dan ook "vrij spel" als het gaat om de inrichting van ons huis en tuin. Heel fijn! Mijn man en ik hebben dezelfde smaak en hij vindt dus gelukkig alles mooi wat ik heb bedacht en maak, dat scheelt!

Dat is natuurlijk niet overal zo, ik kom vaak bij klanten die beidde een heel andere smaak hebben. Dan is het dus een uitdaging om met ideeën aan te komen waar beidde gelukkig van worden. Dat maakt het natuurlijk juist leuk, dit vak! Ik houd van uitdagingen en ga ze graag met beidde handen aan. En in combinatie met het feit dat ikzelf dolblij en gelukkig word van andere mensen blij maken maakt dit voor mij het mooiste werk dat er is. Al vanaf jongs af aan ben ik bezig om alles om mij heen mooi en gezellig te maken, zowel de ruimtes als de gemoedstoestand van anderen. Een aparte en extra zintuig die ik te danken heb aan mijn hooggevoeligheid. Is iedereen om mij heen blij, dan ben ik het standaard ook! En andersom helaas idem dito. Voor mij dus altijd belangrijk om dat weer z.s.m. om te turnen naar een blij persoon. Dat kost me altijd veel tijd en energie, en dat merk ik altijd maar al te goed. En toch doe ik het altijd met liefde! 

Maar om even terug te komen op dat droomhuis! Ook ik bezit geen miljoenen om dat fantastische droomhuis te realiseren. Maar ik heb er wel alles aan gedaan om hem waar te maken met de middelen die ik tot mijn beschikking heb voor en in dit huis. Ook al zou ik trouwens wel een miljoen hebben dat droomhuis wat in mijn hoofd zit gaat dan alsnog een moeilijk verhaal worden. Wij wonen namelijk midden in het prachtige groene en stadse Arnhem op een heerlijke plek op een supercentraal punt van Arnhem. Vlak bij Kronenburg en de stad, precies tussen beidde bruggen in. Omringt door mooie wateren, een grote sloot voor de deur waar de ganzen met hun schattige kuikentjes ronddartelen en zwanenparen die hun jongen beschermen tegen iedereen die langsloopt, terwijl je 80 meter verderop het grote Vitesse-stadion "Gelredome" hebt staan! Alles komt hier samen bij ons voor de voordeur! Hier ben je met 5 min lopen in het ongerepte natuurgebied "Meinerswijk" waar wilde bizons en paarden rondlopen en hoor je 's avonds het gezang van de krekeltjes uit het hoge riet. Hier hoor je zondags het gejuich van de Vitesse-supporters vanuit het openstaande Gelredome, en kun je rollend naar de voetbalclub van de kids aan het einde van de straat. Geweldig hoe de natuur en het stadse leven hier samenkomen. Ja! Dit is onze plek, onze place to be! Vaarwel dus mooie grote oude boerderij met open keuken, zwembad, appelgaard en paardenstal! Mijn man en kinderen willen hier echt niet weg, en stiekem ik eigenlijk ook niet. Wat ik dus ook over je droomhuis wil meegeven is dat het niet alleen gaat om hoe je huis eruit ziet en welke luxe het allemaal bezit, nee!, het gaat ook om de plek van je huis en dat die staat op een plek waar je je happy en op je allerbest voelt. En als dat dan eenmaal zo is, dan ga je kijken wat je er aan zou kunnen doen om vervolgens van dát huis jouw droomhuis te maken!

Om je een paar voorbeelden te geven! Zoals ik al zei wonen wij in een rijtjeshuis, nieuwbouw! We hebben geen grote voortuin en helaas ook geen grote achtertuin. Met samen 5 kinderen was het ook een hele uitdaging om hier voor iedereen een kamer te realiseren. Want met maar 3 slaapkamers op de 1e verdieping en 5 kinderen, was dat even lastig. Toch is het altijd gelukt en hebben door de jaren heen de kinderen altijd een fijne plek gehad met alle nodige luxe die ze maar konden wensen. Zo heb ik van een grote slaapkamer twee kleinere slaapkamers gemaakt d.m.v. een wandje te plaatsen met daarin een houten schuifdeur. De kamers waren dan klein, maar d.m.v. een hoogslaper met daaronder een bureau of chillplek hadden ze alles wat ze nodig hadden en waren het supergezellige slaapkamertjes. Ondertussen zijn er nog maar 2 van de 5 kinderen die hier een kamer nodig hebben in dit huis. Van de overgebleven slaapkamer heb ik onlangs een geweldig mooi thuiskantoor gemaakt die je hier kan bekijken! Vanuit dit heerlijke kantoortje zit ik nu dus deze blog te typen, en ik kan je vertellen dat het ondertussen toch echt wel een van mijn favoriete ruimtes is geworden waar ik graag ben en waar ik lekker mezelf kan zijn. Ik kan hier lekker van me aftypen, mijn ontwerpen op papier zetten en heerlijk mijn creatieve brein de vrije loop kan laten. Love it! Ook al is de ruimte dus klein, er valt altijd iets heel moois en praktisch van te maken! Dit is het bewijs.

Wat ook wel leuk is om te vertellen (en ik heb veel te vertellen dus maak de borst maar nat ;-)). Ik heb dus mijn eigen basic fit thuis! Serieus hoor, dit is geen grap. Alhoewel ik zelf wel moet lachen als ik dit vertel. Ik zal proberen kort uit te leggen hoe dat is gekomen en hoe hij eruit ziet, en als je erg nieuwsgierig ernaar bent dan vind je hier de foto's ervan. Toen ik hier kwam wonen was er bovenop de zolder (onze slaapkamer) een aangrenzend dakterras. Gewoon een saai terras met stoeptegels en een ijzeren hek. Wel lekker groot hoor, iets van 3,5 meter diep bij ruim 5 meter breed. Zoals altijd bij mij gebeurd gingen gelijk de metamorfose-radartjes aan alle kanten draaien en ik bedacht een plan! Een veranda! Een stoere houten veranda op dat dakterras, waarom niet? En die kwam er! Helemaal gaaf, met een stoer houten hek en vlondervloer, een plaatje op zichzelf! Die moest natuurlijk ingericht worden, en er kwam een prachtige loungeset en ligstoelen etc., alles erop en eraan. Maar! Toen het volgende probleem! We zaten er nooit, eeuwig zonde natuurlijk, dat kan niet! Dus opperde mijn man om mijn fitness attributen die ik door de jaren heen op onze slaapkamer had verzameld naar de veranda te verplaatsen en daar een sporthok te maken. En dit was het begin van mijn eigen basic fit aan huis bovenop een dakterras in een houten veranda. Zie je het al voor je?. Ik bestelde een op maat gemaakt degelijk verandazeil om de veranda dicht te maken, zodat mijn mooie spulletjes droog bleven. Eenmaal dichtgemaakt kwam er een prachtig roze tapijt, gordijnen voor het zeil, motiverende quotes in stoere lijsten en tadáa mijn privé basic fit was een feit. Er kwam nog een toffe smithmachine in, en een cable pull station voor het echte sportschool effect en dat in combinatie met alle andere kettlebells en dumbbells etc. maakte het af. En dat is dus mijn andere "happy place". Hier kun je me regelmatig vinden voor een heerlijke work-out, of gewoon zomaar, omdat er zo'n fijne sfeer hangt! Alleen al door daar te zijn, voel je je kilo's lichter ;-). In de coronatijd, toen alle sportscholen dicht zaten, kreeg ik zelfs van grote spierbundels uit de omgeving de vraag of ze mijn gym mochten gebruiken, humor toch? En dan nog wel met dat roze tapijt! Mijn antwoord was nee trouwens! MIJN happy place, maak er zelf maar een! Of nóg beter: huur mij maar in en dan ontwerp ik met liefde er ook een voor jou, haha ;-)! Dat roze tapijt doet trouwens echt wat met me! Ik word er blij, gelukkig en energiek van. Wist je dat kleuren heel veel met je doen? En dat om die reden het heel belangrijk is om voor de juiste kleuren te kiezen in je interieur? Als je daar meer over wilt lezen dan kan dat in deze blog "Magisch kleurenpalet" 

Wist je dat je zelfs met een kleine tuin ook nog heel veel dingen kan realiseren? Je droomtuin dus! Zo hebben wij in onze relatief kleine achtertuin van 8,5 meter diep en 5,5 meter breed ook een grote veranda geplaatst die aan onze woonkamer grenst. Deze is ruim 3 meter diep en dus is er dan nog maar ruim 5 meter over. Toch hebben wij in die resterende 5 meter nog een schuurtje staan én een hele gave koivijver. Kwestie van goed uitdenken en uitmeten. Hier kun je bekijken hoe functioneel en gezellig onze toch relatief kleine achtertuin eruit ziet. Hetzelfde geldt voor de voortuin! Ook die is niet al te groot. Toch heb ik hem zo gemaakt dat hij van alle gemakken en functionaliteit is voorzien. Zo staat er een heerlijke loungeset, is er een barretje en een ideale houten pergola met harmonicadoek om de zon te weren die wij de gehele dag op de voortuin hebben schijnen. Heerlijk natuurlijk, maar in de zomer niet te doen! Wij konden daar absoluut niet zitten vanaf medio april tot medio september. Met de voortuin vol op het zuiden waarbij de zon de hele dag zonder belemmeringen in onze voortuin schijnt, maakten we geen schijn van kans om daar 's middags lekker te zitten. Je fikt er letterlijk en figuurlijk weg. Als de weerapp aangeeft dat het die dag 25 graden wordt, dan is het bij ons altijd 35 graden. En dus bedacht ik ook voor onze voortuin een plan, een goed doordacht plan. Ik wilde er alles in maken wat we nodig hadden en mooi vonden, en je raadt het al, dat is gelukt. Het ontbreekt ons aan niets, en daarbij is onze voortuin de eyecatcher van de straat. Dagelijks lopen er mensen langs die ons complimenteren met onze gezellige voortuin, en ik kan ze geen ongelijk geven ;-). Zie hier de voor/na foto's van de voortuin!

Ik gok dat ik in al mijn enthousiasme nu wel genoeg heb laten merken dat ik dolblij ben met ons droomhuis, waar ik overigens altijd zal blijven werken aan en zoeken naar nieuwe projecten om mijn hunkering naar make-over klussen te stillen. Maar de reden erachter is dat ik je wil laten zien dat het mogelijk is om van je eigen huidige stekkie jouw droompaleis te maken! En dat er veel meer mogelijk is dan wat je misschien voor ogen hebt. Want dat mijn doel met deze blog. Jou in laten zien dat je wel degelijk je dromen kan waarmaken. Ik zeg niet dat het gemakkelijk is, maar het is het zeker waard! Hoe meer liefde en energie jij aan het bouwen van jouw ideale huis besteed, hoe mooier hij zal worden! Succes! 

Heb je er toch wat hulp bij nodig? Dan help ik je er met alle liefde mee!

Liefs Maaike

PS Ben je overtuigd geraakt door mijn blog? Zou jij ook willen weten wat er allemaal mogelijk is voor jouw droomhuis?

Neem dan gerust contact met mij op en dan maken we gezellig een afspraak.

N.B. vind je het leuk om mijn e-book "Sfeer in je huis" te ontvangen? Vol met handige tips om zelf jouw interieur een sfeerboost te geven? Meld je dan hier aan om het gratis te ontvangen!

 

Recente blogposts

Meer weten?

Neem gerust contact op, ik sta je graag te woord! Wil je eerst meer weten over wat ik te bieden heb en hoe mijn werkwijze is? Daar kom je achter via de opties pagina!