• info@interieurontwerpstermaaike.nl
  • 0619765789
  • 0619765789
 

DIY project achtertuin

Introductie

Vorig jaar besloot ik om de achtertuin een prachtige renovatie te geven. De vijver die ik eerder had gemaakt voor de goudvisjes ging plaatsmaken voor een grotere vijver voor koivissen. Een flinke klus was het zeker! Maar ook zeker de moeite waard, want we genieten elke dag van onze leuke koivissen die heerlijk rondzwemmen in hun stoere grote vijver. Heel leuk om een beetje interactie te hebben in je tuin, een beetje beleving. Daar houden we hier wel van. Jij ook?

Toen de vijver eenmaal klaar was, was de veranda aan de beurt. Die stond ondertussen al een jaartje of 9, dus die was ondertussen ook wel toe aan een mooie make-over vond ik. Ik maakte er nieuwe wanden in, een nieuwe vloer en een plafond met spotjes. Daarna volgde er nog een handige glazen schuifwand zodat hij mooi en netjes bleef en zodat we er ook met wat minder weer alsnog heerlijk kunnen zitten.

Een nieuwe inrichting hoorde er natuurlijk ook bij, dat is de finishing touch! Heerlijk om na al dat bloed, zweet en tranen de aankleding te mogen doen! Dat is voor mij de kers op de taart na wekenlang hard werken. En toen hij eenmaal af was, hadden we er eigenlijk een huiskamer bij!

Ik heb nog één wens voor de toekomst wat de veranda betreft, en dat is een mooie nieuwe grote schuifpui van zwart staal, tussen onze woonkamer en veranda. Dat maakt het voor mij helemaal af! Maar wat in het vat zit verzuurt niet! Ook de oude tuintegels heb ik trouwens nog subtiel weggemoffeld met een prachtig stuk grijs kunstgras ;-) Heerlijk om op te lopen, netjes voor het zicht, en het past perfect bij de look van de tuin in zijn geheel! Een mooie oplossing dus voor lelijke tuintegels! win-winsituatie

"Wat met liefde is geplant raakt nooit uitgebloeid"

Het resultaat!

En hier het eindresultaat!! Een heerlijke "kleine" tuin met alle benodigdheden én comfort om lekker te vertoeven! Toch? Ook al is de tuin dan niet groot (8,5 x 5,5 meter), er staat een veranda, schuurtje, een vijver en alsnog is er ruimte over om lekker een balletje te trappen of languit op het kunstgras te liggen. Missie completed!

Als je nieuwsgierig bent geworden waarom ik dit allemaal maak en waarom dit huis "ons droomhuis" is, dan vind je in deze blog alle antwoorden. ;-)

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd geraakt door mijn DIY project van de achtertuin? Wil jij ook graag een fijne en comfortabele tuin, maar wil je hier graag mijn hulp bij om het plaatje compleet te maken? Neem dan contact met mij via onderstaande button.