• info@interieurontwerpstermaaike.nl
  • 0619765789
  • 0619765789
 

DIY project voortuin

Introductie

Een paar jaar geleden heb ik onze voortuin een prachtige make-over gegeven. Ik was héeelemaal zat van de look van de oude! Ondanks dat ik al een paar keer de voordeur een andere kleur had gegeven, was het absoluut niet naar mijn zin. Dus toen ik eenmaal steeds meer en vaker make-over kluskriebels kreeg, heb ik hem rigoureus aangepakt. Het enige dat niet veranderde waren de tuintegels (waar ik nu van baal overigens). Maar hé, wat in het vat zit ;-)!

Iedereen bij ons in de straat heeft een betonnen dakje boven de voordeur, en bij iedereen wordt dat dakje en dan vooral de voorste rand die in het zicht is zwart en vies door het weer. Allemaal mos en schimmel en het weer trok erin, zo lelijk! De rand schilderen was de makkelijkste en tevens een prima optie! Maar dat was veel te voor de hand liggend, en daar houd ik niet zo van. Ik maak graag unieke dingen die niemand anders (nog) heeft. En dus heb ik de hele rand betegeld met een leuk tegeltje, en het zijwandje bij de deur met een bijpassende ander tegeltje. 

Er kwam een nieuwe zelfgemaakt hordeur op maat, de kozijnen en de deur werden geschilderd en de rest van het beton kreeg ook een kleurtje in dezelfde tint. Boven de voordeur en het kozijn zat een lelijke witte lat, daar heb ik nog leuke plankjes gemonteerd met een uitgezaagd hartje, om het mijn eigen "touch" te geven, en het past perfect bij de look van de rest van de tuin.

Omdat onze tuin vol op het zuiden ligt kun je bij ons niet in de voortuin zitten zonder weg te branden in de zomer. Daarom heb ik een pergola gemaakt van Douglas hout en daarbij een prachtige zon en uv-werend harmonicadoek op maat besteld met aan drie kanten van de pergola een rolgordijn van het hetzelfde materiaal. Nu kunnen we hier heerlijk vertoeven in het voorjaar én de zomermaandjes!

Mijn man zit graag hoog zodat hij lekker van zich af kan kijken en wilde graag een barretje, dus die kwam er ook. Ik zocht een paar prachtige houten planken en een balk uit bij een houthandel met historisch hout en maakte daarvan een gaaf barretje! Twee stalen krukken erbij, en het plaatje was compleet. Man blij, ik blij!

De tuinset van de achtertuin werd naar de voortuin verplaatst en tada, de nieuwe voortuin was klaar. De tuin is trouwens maar 5,5 meter x 4.80 meter! Dus je ziet dat er zelfs met zo'n relatief kleine voortuin nog genoeg mogelijk is! Laat gewoon lekker je fantasie de vrije loop, maak tekeningetjes, knip leuke ideetjes uit en plak ze op een papier én zeker superbelangrijk, meet alles goed uit, zoals ik uitleg in deze blog "meten is weten". Want zonder goed alles uit te meten werk je jezelf in de problemen, en dat zou zonde zijn van je mooie project, je geld én je tijd en energie! Zie hieronder de voor-foto's, hier was ik al wel aan tegelen...

Hieronder zie je het eindresultaat! Wat vind je ervan? Ik hoop je hiermee te inspireren en te motiveren door je te laten zien dat er op een kleine oppervlakte heel veel mogelijk is. Het bewijs is mijn eigen voortuin! Wat zou je mooi en comfortabel vinden om in je voortuin te hebben? Wat zijn jouw wensen? Zet het op papier, en ga ermee aan de slag. You can do this!

Kom je er toch niet alleen uit en heb je er wat hulp bij nodig, dan kun je natuurlijk altijd contact met mij opnemen! Ik help je er met alle liefde bij!

"Zelfvertrouwen is jouw superkracht"

Ga jij er ook voor?

Ben je tot de conclusie gekomen dat jij ook een fijne en comfortabele tuin wil? Ben je gemotiveerd geworden maar wil je graag mijn hulp bij het uitdenken en ontwerpen?

Neem dan contact met mij op, dan kom ik graag bij je langs! Zie je ik je gauw?